In 1961 is Auto Vermeij gestart met de verkoop en reparatie van auto’s op het Zijdelveld in Uithoorn. De oprichters zijn Antoon Vermeij senior en zijn zoon Wim Vermeij.

In 1963 komt Jos Vermeij – zoon van Antoon senior en broer van Wim Vermeij – in het bedrijf erbij. De naam van het bedrijf verandert in "Firma A.J. Vermeij & Zn".

In 1967 verhuist het bedrijf naar de Amsteldijk Noord. Hier wordt gestart met de verkoop van nieuwe Fiats. De firma Vermeij is inmiddels officieel Fiat-dealer geworden voor het gebied Uithoorn/De Kwakel/De Ronde Venen.

In 1978 wordt besloten om te verhuizen naar de Anton Philipsweg 13 in Uithoorn. Hier krijgt het bedrijf de beschikking over een mooie, moderne showroom en een uitgebreide werkplaats.

In 2003 gaat Wim Vermeij met pensioen en Jos Vermeij zelfstandig verder met het bedrijf.

In 2010 komt Jos in contact met Theo van Kouwen en besluit het bedrijf – waar hij dan 47 jaar werkzaam is geweest – te verkopen en het rustiger aan te gaan doen.

Maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, en als Van Kouwen Automotive op
1 augustus 2014 haar activiteiten verplaatst naar Hoofddorp voelt Jos het als zijn plicht – mede gezien zijn binding met de klanten – om het autobedrijf op de vertrouwde locatie aan de Anton Philipsweg nieuw leven in te blazen. Als stille vennoot is hij mede-oprichter van het "nieuwe" Auto Vermeij BV. Een aantal oud-medewerkers van Auto Vermeij hoort van de plannen en sluit zich aan om het nieuwe bedrijf gestalte te geven.

Het resultaat van deze samenwerking is dat op 1 september 2014 de naam Auto Vermeij weer prijkt op de gevel van de vertrouwde locatie aan de Anton Philipsweg in Uithoorn en dat er een enthousiast team met bekende gezichten klaar staat om u te helpen in de showroom en in de werkplaats.